Куликов: Команда Черновецького – злочинне угрупування


Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування прийняття протиправних рішень посадовцями Київради та КМДА Кирило Куликов заявляє, що молода команда мера Черновецького має всі ознаки організованого злочинного угрупування.

Про це він сказав, коментуючи засідання сесії Київради у четвер, повідомляє прес-служба депутата.

"Маленький негідник і яскравий представник молодої команди Черновецького Олесь  Довгий вкотре дозволив собі грубо  порушити діюче законодавство. Зокрема, під час проведення незаконної сесії Київради 24 грудня, він цинічно перешкодив законній діяльності народного депутата. Згідно з кримінальним кодексом, такий злочин карається обмеженням волі на строк до 3-х років", - заявив Куликов.

За його словами, попри те, що парламентський комітет по боротьбі з організованою злочинністю доручив Генпрокуратурі дати правову оцінку діянням секретаря Київради, Довгий - один з лідерів команди Черновецького організував проведення незаконної сесії Київради, яка ухвалила нові незаконні рішення щодо дерибану київської землі.

"Я впевнений, після цього проти секретаря Довгого буде порушена кримінальна справа і не одна", - заявив депутат. 

Куликов додав, що у четвер громадськість вкотре стала свідком, як мерія заробляє на земельних питаннях.

"Я наполягаю на кримінальній відповідальності всіх організаторів та співучасників скоєного злочину - лише вчора бюджет Києва втратив більше 2 мільйонів гривень. Раджу всім інвесторам не носити керівникам КМДА хабарів за ухвалення незаконних рішень. Вони повинні чітко розуміти - якщо вчора в порядку денному стояло питання про перевибори діючої київської влади, то сьогодні - питання про її ліквідацію. Ліквідацію виключно законними методами", - заявив Куликов. 

Незаконно прийнятим актом Куликов також назва рішення Київради про заходи щодо забезпечення виконання бюджету Києва у 2010 році, яким всупереч постанові Кабміну від депутати відмовилися перерахувати до Державного бюджету кошти з міського бюджету. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ