Держкультспадщини вимагає зупинити будівництво на Гончара


Державна служба з питань національної культурної спадщини вимагає призупинити будівельні роботи на за адресою вул. Гончара, 17-23 та вжити "необхідних заходів щодо приведення цієї діяльності у відповідність до державних норм та законодавства".

Про це йдеться у листі цієї установи, повідомляє громадська ініціатива "Збережи старий Київ".

Також Держслужба з питань національної культурної вимагає приведення будівництва  до "міжнародних актів у сфері охорони культурної спадщини, до яких приєдналась країна".

 
Водночас, активісти, що протистоять цьому будівництву переконані, що єдино можливим способом "приведення до вимог законодавства" є повна відмова від планів будівництва на цьому майданчику, адже ділянка знаходиться в охоронюваній зоні Софії Київської, будівництво в якій заборонене українськими законами та вимогами ЮНЕСКО.

Також варто відзначити, що Держкультспадщини раніше надавало погодження на дане будівництво і двічі його відкликало без жодних правових наслідків для керівництва установи.

"Таке ставлення органу державної влади до своїх обов'язків свідчить про корумпованість та недієвість даної установи, що фактично перетворилась на орган штампування дозволів на будівництво і не виконує покладених на неї зобов'язань щодо охорони культурної спадщини", - заявили активісти.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ