БЮТ: Черновецький продав гектар землі в центрі Києва за безцінь і в борг


Фракція БЮт у Київраді заявляє, що київські чиновники продали гектар землі на вулиці Інститутській по 30 тисяч гривень за 100 квадратних метрів.

Відповідне рішення було прийняте на сесії Київської міської ради 24 грудня, повідомляє прес-служба БЮТ.

Так, 2 земельні ділянки, розташовані на вулиці Інститутській, 1-3, площею 0,0334 га та 1,1086 га було продано приватній установі за 1 мільйон 19 тисяч гривень та 33 мільйони 808 гривень відповідно.

Проект рішення також передбачає, що покупець землі має сплатити лише 50% від вартості, а другу половину - виплачувати протягом 5 років.

"Таким чином, ці ділянки в центрі міста було продано приблизно по 30 тисяч гривень за сотку. Ще й фактично в безвідсотковий кредит на 5 років. Абсурд", - прокоментував рішення заступник голови комісії Київради з питань власності Денис Москаль.

Проект рішення передбачає будівництво на цій ділянці Національного художнього музею та Музею історії м. Києва - у складі готельного комплексу з приміщеннями торгівельного призначення. Але яку площу мають займати музеї - у рішенні не вказано.

"Таким чином, ніяких гарантій, що на цьому гектарі дійсно розташуються і музеї ми не має", - зауважив Москаль.

"Крім того, ця земельна ділянка - вільна від забудови. За законом продаватися така ділянка має лише через аукціон. Годі й казати, що ділянка на Інститутській продана без аукціону", - наголосив Москаль.

Депутат додав, що вже не вперше столична влада намагається і віддає землю у центрі за заниженою вартістю.

"До чого всі ці розмови київських можновладців про зусилля щодо наповнення бюджету? На фоні таких рішень, якими столична земля біля резиденції президента продається дешевше, ніж коштує однокімнатна квартира  десь на окраїні - всі гучні заяви команди

Черновецького про наповнення бюджету втрачають сенс", - сказав Москаль.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ