Блок Кличка заблокував трибуну Київради


Депутати фракції Блоку Віталія Кличка заблокували трибуну в сесійній залі Київраді, протестуючи проти розпродажу за безцінь столичних земель.

Коли доповідач зачитав питання третє з пункту "Продаж" депутати Блоку Кличка попросили надати слово, доповідач заперечив і Блок Кличка вийшов до трибуни.

У цей час Довгий оголосив кількахвилинну перерву, бо це "вже починає бути схожим на якусь клоунаду".

"Три хвилини перерва. Зараз випустять пар самі гарячі голови і ми продовжимо роботу", - сказав Довгий.

За кілька хвилин секретар Київради дав слово Кличку.

За словами лідера фракції Віталія Кличка, попри свої обіцянки секретар Київради Олесь Довгий не захотів привести порядок денний пленарного засідання до норм закону.

"У порядку денному стоять питання, по яких немає проектів рішень, натомість депутати промерської більшості продовжують голосувати за ці протизаконні рішення. 30 питань внесено з голосу, по 17-ти з них взагалі відсутня будь-яка інформація, кадастрові справи не сформовано", - сказав Кличко.

За його словами, промерська більшість Київради не зважає на зауваження опозиції.

Водночас Наталія Новак сказала, що "компанія Черновецького розраховує на те, що фракція Блоку Віталія Кличка покине зал засідань і не заважатиме розпродавати землю".

"Блок Кличка вимагає принести до залу засідань необхідні документи щодо спірних питань та працювати без порушення закону. В останній редакції порядку денного пленарного засідання Київради є пункти, які викликають відверте здивування - клопотання про виділення землі подане у грудні місяці, а рішення про виділення землі датоване вереснем. Усе це відверті махінації та  брехня, які секретар Київради намагається видати за технічні помилки", - заявив Кличко.

Як відомо, у порядку денному сесії 24 грудня значилося 30 загальних питань, з них 13 питань власності і 255 - земельних.

За інформацією Блоку Кличка, станом на ранок 24 грудня були відсутні 119 проектів рішень, причому 109 - із земельних питань.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ