Прокуратура вимагає у Черновецького пускати у Київраду депутатів і міліцію


Столична прокуратура вимагає від мера Києва Леоніда Черновецького скасувати його розпорядження від 23 листопада про жорсткість правил допуску посадових осіб на пленарні засідання Київради.

Про це йдеться в протесті прокуратури від 18 грудня, повідомляють "Українські новини".

Прокуратура зазначає, що Черновецький незаконно й всупереч чинному законодавству обмежив доступ у сесійний зал, у той час як робота Київради, як і в цілому органів місцевого самоврядування, повинна будуватися на принципах гласності, підзвітності й відповідальності перед територіальною громадою.

У зв'язку із цим, на думку прокуратури, сесії будь-якої місцевої ради мають проводитися гласно, і тільки якщо буде потреба - у закритому режимі.

Крім того, певні категорії осіб можуть безперешкодно відвідувати приміщення органів місцевого самоврядування. Це зокрема, стосується співробітників прокуратури, міліції, депутатів Верховної Ради та їх помічників.

Прокуратура вважає, що, приймаючи своє розпорядження, Черновецький не врахував зазначені норми законодавства й створив штучні обмеження для перебування в сесійному залі.

У зв'язку із цим прокуратура призупинила дію розпорядження Черновецкого й вимагає від мера скасувати його.

Як відомо агентство, Черновецький своїм розпорядженням від 23 листопада посилив правила допуску посадових осіб на пленарні засідання Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ