У столиці вже 39 шкіл закрили на карантин



Фото ТСН
Станом на 23 грудня у зв'язку з підвищенням захворюваності серед школярів на грип та ГРВІ 39 столичних загальноосвітніх навчальних закладів закрито на карантин.

Крім того, у 89 навчальних закладах закрито 1010 класів, повідомили у Головному управлінні освіти та науки КМДА.

Водночас, за даними прес-служби мерії, у школах, які продовжують навчання, посилені профілактичні та протиепідемічні заходи.

Зокрема, регулярне вологе прибирання з використанням антисептичних засобів, провітрювання тощо.

Крім того, проводяться рейдові перевірки щодо дотримання протиепідемічного режиму, здійснюється моніторинг стану здоров'я дітей. Обмежено проведення масових заходів та доступ сторонніх осіб до закладів освіти.

Незважаючи на те, що окремі школи вже вдруге у цьому році пішли на карантин, діти вивчать повністю шкільну програму, повідомив керівник Головного управління освіти і науки Віталій Журавський.

"Здоров'я - це головне, тому у нас є домовленість з головним санітарним лікарем, що там, де в школі перейдено максимальну межу захворювання на респіраторні хвороби (тобто 50+1% дітей хворі) ті заклади закриють на карантин. Таких шкіл не так багато - від загальної кількості це трохи більше 3%", - сказав Журавський у коментарі "Українській правді. Київ".

За його словами, у столиці діє програма навчання дітей і під час карантину.

"В умовах карантину є спілкування з батьками, є спілкування з класним керівником, з вчителями-предметниками. Вони видають домашні завдання через систему інтернет, а в кого немає, - батьки отримують завдання в школі, а діти виконують вдома", - сказав Журавський.

Він наголосив, що київські школярі через карантин не будуть навчатися по суботах чи маьти додаткові заняття.

"Головне це здоров'я, - а потім школярі будуть наздоганяти. Ми не хочемо вводити навчання по суботах, бо діти у суботу і неділю повинні відпочивати, і додаткові заняття ніхто не буде встановлювати. Програма буде у більш лаконічному вигляді, більш інтенсивна, але не за рахунок здоров'я дітей", - сказав Журавський.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ