Мерія забула про обіцянки мешканцям аварійного будинку?


Уже п'ятий рік жителі столичного будинку №16 по вул. Червоноткацькій, що на Дарниці живуть в аварійній "хрущовці". 24 вересня 2005 року там вибухнув газовий балон.

Тоді жителів шостого під'їзду і частину п'ятого відселили в квартири маневреного фонду по вул. Борщагівській, а всіх інших обіцяли переселити згодом.

У листопаді минулого року перший заступник мера Києва Анатолій Голубченко запевняв, що до кінця 2008 року усіх жителів будинку тимчасово відселять, а потім їм видадуть нові квартири, пише газета "Новая".

Сам будинок, який так-сяк укріпили трубами і підпірками, планували знести, а натомість побудувати висотку.

Але час іде, люди як і раніше живуть у будинку, який практично розвалюється, а обіцянки влади залишилися.

Нині, за інформацією видання, у всіх квартирах на стелі і стінах регулярно з'являються тріщини, деякі квартири без опалення.

За словами жительки будинку Олени Верниченко, влада обіцяла дуже багато, а потім будівлю взяли на баланс КП "Спецжилфонд" і заявили, що нічого нового не будуватимуть, а просто зроблять ремонт.

"Про переселення більше ні слова. Ми боїмося, що квартири зваляться в будь-який момент. Нас відвідував навіть заступник міністра МНС. Він сказав, що буде домагатися нашого відселення, але КМДА нічого не робить", - сказала Верниченко.

За інформацією МНС, відповідно до комплексних досліджень, технічний стан несучих конструкцій будинку аварійний, тому цілком можливо, що в якийсь момент ці конструкції обваляться.  

МНС повідомило про це листом мера міста Черновецького і просило мерію посприяти нормальним умовам проживання жителів будинку. Однак, столична влада на це не відреагувала.

За словами начальника Державної житлово-комунальної інспекції в Києві Сергія Крушановського, стан будинку погіршується, і його жителів потрібно відселяти.

"Але вирішувати питання повинна винятково КМДА, а вона цьому не сприяє. За останній рік мерія не зробила жодного кроку в цьому напрямку", - сказав Крушановський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ