Тимошенко запросила Черновецького поговорити



Фото з сайту КМДА
Кабінет міністрів має намір розглянути хід виконання заходів щодо розв'язання проблем інвесторів, які потерпіли внаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр".

Відповідне питання стоїть першим у порядку денному засідання уряду у середу.

Доповідачем з цього питання виступить міністр регіонального розвитку й будівництва Василь Куйбіда, а співдоповідачем - голова Київської адміністрації Леонід Черновецький.

Як відомо, за даними МВС, у результаті будівельної афери "Еліта-Центр", що була розкрита в лютому 2006 року в Києві, постраждали 1759 людей.

Обмануті вкладники звинувачували у тому числі і Київську адміністрацію, яка допустила діяльність аферистів на ринку столичної нерухомості.

Київський міський адміністративний суд визнав провину Київської адміністрації, що допустила протиправну бездіяльність щодо запобігання афери "Еліта-Центр". Те ж зробило слідство, визнавши КМДА цивільним відповідачем у кримінальній справі.

Згодом, Головне слідче управління МВС передало в Генеральну прокуратуру матеріали на групу чиновників Київради і Київської адміністрації, що проходять у справі афери "Еліта-Центр".

На підставі цих матеріалів потерпілі у встановленому законом порядку жадали від МВС порушити кримінальну справу проти конкретних чиновників, безпосередньо винних у злочинній бездіяльності, а по суті, у сприянні аферистам.

Однак, прокуратура Шевченківського району відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом зловживання владою або службовим становищем, перевищенні влади або службових повноважень, службової недбалості посадовців КМДА у зв'язку з відсутністю в їхній діяльності складу злочинів.

У липні "Київміськбуд" почав будівництво 2-х будинків, квартири в яких передбачалося виділити і інвесторам "Еліта-центру", завершити їх планується до кінця 2010 року.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ