Київ затвердив програму з профілактики ВІЛ/СНІДу


Київська влада затвердила міську програму на 2010 рік, якою передбачено проведення низки заходів з первинної профілактики захворювання на ВІЛ/СНІД серед населення та з догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих.

Про це у вівторок заявила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

"Столична влада затвердила план заходів на 2010 рік, спрямованих на виконання  міської цільової програми з профілактики захворювання на ВІЛ-інфекцію та подолання  наслідків епідемії СНІДу на 2009-2013 роки", - сказала заступник голови КМДА.

За її словами, ця програма передбачає проведення заходів з первинної профілактики загалом серед населення та у групах підвищеного ризику, а також заходи з догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих.

"Також планується охопити профілактичними програмами 100% школярів", - сказала Кільчицька.

Крім  того, упродовж 2010 року планується безкоштовно здійснювати діагностику інфекцій, що передаються статевим шляхом, для осіб з числа груп ризику.

"З  грудня 2008 року в Києві працює мобільна амбулаторія НУО "ЕНЕЙ", яка робить тест-діагностику наявності ВІЛ-інфекції/СНІДу у представників груп ризику. Протягом року роботи, амбулаторією було здійснено 5886 виїздів. Більше 30% громадян, що здали експрес-тести виявились ВІЛ-інфікованими", - зазначила Кільчицька.

За її словами, наразі необхідно розробити положення про діяльність мобільної амбулаторії для запровадження її роботи як в Києві, так і по всій Україні.

За офіційними даними, в Україні зареєстровано 150 тисяч ВІЛ-позитивних людей та хворих на СНІД, але за підрахунками експертів ця цифра може бути більша у двічі.

Тобто наразі в Україні проживають більше 300 тисяч ВІЛ-інфікованих громадян. Щоденно у країні реєструють 50 нових випадків ВІЛ-інфекції.

Київ посідає 7 місце серед усіх регіонів України за кількістю ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД.

Станом на кінець 2009 року 30-35 тисяч киян хворі на СНІД або ВІЛ-позитивні. 

"Українська правда. Київ"
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ