Васюник каже, що про виселення "Сяйва" не може бути й мови


Віце-прем'єр Іван Васюник переконаний, що книгарня "Сяйво" повинна продовжувати функціонувати на тому місці, де вона нині знаходиться.

Про це він заявив під час засідання урядового комітету з гуманітарних питань у вівторок, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Він наголосив, що МВС, Фонд держмайна  та Держкомтелерадіо у тижневий термін повинні поінформувати уряд щодо результатів проведеної перевірки законності продажу приміщення, яке орендувало ТОВ "Книгарня "Сяйво".

У разі необхідності відомства повинні вжити передбачених законом заходів, а Держкомтелерадіо та Мінкульт повинні надати пропозиції щодо належного функціонування столичної книгарні "Сяйво".  

Також Васюник звернувся до Київської міської держадміністрації яка повинна провести необхідні роз'яснення по забезпеченню належного функціонування мережі книгорозповсюдження, недопущення виселення  книгарень та видавництв, забезпечення дотримання передбачених законодавством прав суб'єктів видавничої справи.

Зокрема, щодо переважного права на оренду та  права на укладання договорів оренди без проведення конкурсу.  

"Рішення по книгарні має бути прийняте негайно. Позитивний результат є один і зрозумілий - книгарня "Сяйво" має продовжувати функціонувати на цьому місці, де вона і функціонує. Цей крок є дуже символічним. Його чекає громадськість України, і іншого рішення громадськість не сприйме", - наголосив Васюник. 

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ