18 київських шкіл закрили на карантин


Станом на 22 грудня у зв'язку з підвищенням захворюваності серед школярів на грип та ГРВІ у 18 столичних школах застосовані обмежувальні заходи.

Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба мерії.

"На сьогоднішній день, рішенням головних державних санітарних лікарів районів та районних управлінь освіти, карантин оголошено у 18 школах, що становить 3,6 % від загальної кількості навчальних закладів міста", - розповів Журавський.

Він додав, що у школах, які продовжують навчання, посилені профілактичні заходи. Зокрема, застосовується регулярне вологе прибирання з використанням антисептичних засобів, провітрювання тощо.

Крім того, за словами Журавського, проводяться рейдові перевірки щодо дотримання протиепідемічного режиму, здійснюється моніторинг стану здоров'я дітей.

"Обмежено проведення масових заходів та доступ сторонніх осіб до закладів освіти. Активно проводиться санітарно-просвітницька робота з питань профілактики грипу та ГРВІ. Медичні кабінети навчальних закладів забезпечені необхідною кількістю марлевих пов'язок та медичних препаратів для надання медичної допомоги дітям та персоналу", йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ