Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b30e87a3476a/
Українська правда
Київ

Кабмін і Генпрокуратура не реагують на дерибан київської землі?

22.12.2009  16:40

На звернення громадян про роздачу столичною владою землі підставним особам не реагують ні Кабмін, ні Генпрокуратура. Адже зі скаргами постраждалих киян на "протиправні дії посадових осіб Київради" і бездіяльність міської прокуратури вони доручили розібратися самій міській прокуратурі.

Там питання про незаконні землевідведення розписали не на слідчий відділ, а на відділ  нагляду за дотриманням природоохоронного законодавства, пише "Газета по-київськи".

А співробітники цього відділу кажуть, що нічого не можуть зробити, бо в рішеннях "немає порушень природоохоронного законодавства", і радять людям звертатися до суду.

Окремі постраждалі кияни таки пішли в суд, але виявилося, що і судді не бачать у діях чиновників складу злочину, відзначає видання.

Наприклад, киянка Алла Терегейло випадково довідалася, що землю в пров. Московському, 2-б, яку її родина обробляла не одне десятиліття (як город) і яку вона кілька років намагається приватизувати, рішенням сесії Київрада від 18 грудня 2008 року віддали якійсь Марині Висоцькій.

Жінка звернулася в Голосіївський райсуд з позовом проти Київради і ГУ земельних ресурсів, які допустили подібне, однак суд відмовив у  відкритті провадження за позовом.

Таким чином, правоохоронні органи відмовляються бачити злочин посадових осіб у тому, що вони підготували і прийняли рішення про виділення землі в Києві іногороднім особам, порушивши при цьому права киян.

І в тому, що ділянки виділялися без усяких документів, а обмануті кияни мають тому підтвердження, відзначає видання.

Так, Аллі Терегейло в жовтні 2009 року, тобто майже через рік після ухвалення згаданого рішення Київрада, з ГУ земельних ресурсів прийшов лист, в якому говорилося, що "на даний час документація по землевпорядкуванню у частині передачі земельних ділянок у пров. Московському Головним управлінням не погоджувалася".

А за даними автоматизованої системи "Документ", в Головному управлінні не зареєстрована заява громадянки Марини Висоцької з приводу передачі у власність земельної ділянки в пров. Московському, 2-б.

Тобто, у земельному управлінні визнають, що вихідних документів на землевідведення немає, заяви нової власниці ділянки теж немає, а рішення - уже є. І держакт на передачу готується.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.