Кабмін і Генпрокуратура не реагують на дерибан київської землі?


На звернення громадян про роздачу столичною владою землі підставним особам не реагують ні Кабмін, ні Генпрокуратура. Адже зі скаргами постраждалих киян на "протиправні дії посадових осіб Київради" і бездіяльність міської прокуратури вони доручили розібратися самій міській прокуратурі.

Там питання про незаконні землевідведення розписали не на слідчий відділ, а на відділ  нагляду за дотриманням природоохоронного законодавства, пише "Газета по-київськи".

А співробітники цього відділу кажуть, що нічого не можуть зробити, бо в рішеннях "немає порушень природоохоронного законодавства", і радять людям звертатися до суду.

Окремі постраждалі кияни таки пішли в суд, але виявилося, що і судді не бачать у діях чиновників складу злочину, відзначає видання.

Наприклад, киянка Алла Терегейло випадково довідалася, що землю в пров. Московському, 2-б, яку її родина обробляла не одне десятиліття (як город) і яку вона кілька років намагається приватизувати, рішенням сесії Київрада від 18 грудня 2008 року віддали якійсь Марині Висоцькій.

Жінка звернулася в Голосіївський райсуд з позовом проти Київради і ГУ земельних ресурсів, які допустили подібне, однак суд відмовив у  відкритті провадження за позовом.

Таким чином, правоохоронні органи відмовляються бачити злочин посадових осіб у тому, що вони підготували і прийняли рішення про виділення землі в Києві іногороднім особам, порушивши при цьому права киян.

І в тому, що ділянки виділялися без усяких документів, а обмануті кияни мають тому підтвердження, відзначає видання.

Так, Аллі Терегейло в жовтні 2009 року, тобто майже через рік після ухвалення згаданого рішення Київрада, з ГУ земельних ресурсів прийшов лист, в якому говорилося, що "на даний час документація по землевпорядкуванню у частині передачі земельних ділянок у пров. Московському Головним управлінням не погоджувалася".

А за даними автоматизованої системи "Документ", в Головному управлінні не зареєстрована заява громадянки Марини Висоцької з приводу передачі у власність земельної ділянки в пров. Московському, 2-б.

Тобто, у земельному управлінні визнають, що вихідних документів на землевідведення немає, заяви нової власниці ділянки теж немає, а рішення - уже є. І держакт на передачу готується.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ