Черновецький на символах Києва заробив 16 мільйонів



Фото liveinternet.ru
За 11 місяців 2009 року Київська адміністрація заробила більше 16 мільйонів гривень.

Про це заявив голова постійної комісії з питань культури і туризму Олександр Бригинець, пише ЛігаБізнесінформ.

Депутат Київради додав, що столична влада нераціонально використовує кошти, отримані від використання символіки Києва.

"За використання символіки в цьому році тільки за 11 місяців КМДА зібрала більше 16 мільйонів гривень. Таким чином, менше 2% зібраних грошей використані на реальну допомогу пам'ятникам культурної спадщини, а інші 98% просто вкрадені у нашої історії", - додав Бригинець.

Депутат нагадав, що до текстових символів планується додати і візуальні, щоб збільшити кількість надходжень до бюджету.

"Усе робиться для того, щоб у міському бюджеті було більше грошей для ремонтно-реставраційних робіт київських об'єктів культурної спадщини. Тому що інших грошей, крім як за використання символіки, Черновецький на охорону пам'ятників не дає", - сказав Бригинець.

На думку політика, "в умовах, коли гроші за символіку використовуються в ручному режимі на все, що завгодно, крім пам'ятників культури, цей збір цілком позбавлений змісту і фактично обманює не тільки платників цього збору, але і киян".

Бригинець також заявив про намір підготувати запит до міського голови Леоніда Черновецького з приводу нецільового використання "символічних" грошей, а у випадку "затягування з відповіддю або при спробах захистити своїх недбайливих підлеглих" звернутися в прокуратуру.

Як відомо, раніше Київська міська адміністрація вирішила розширити Перелік назв об'єктів-символів Києва, за використання яких буде стягуватися місцевий збір.

Згідно з документом, до місцевої символіки відносяться назви (похідні від них) та зображення об'єктів культурної спадщини, геральдичних, історичних, пам'ятних об'єктів, історичних топонімів, історичних пам'яток, історичних місць, водойм, вулиць тощо, що складають територію міста, а також назва Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ