Черновецький дасть визначним митцям по 255 гривень


Столична влада визначила 26 видатних діячів культури і мистецтв, які з 1 січня 2010 року отримуватимуть щорічну міську стипендію.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА, повідомляє прес-служба мерії.

За словами заступника голови КМДА Віталія Журавського, міська стипендія видатним діячам культури призначається на календарний рік і виплачується щомісячно, її розмір становить 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 255 гривень.

Журавський наголосив, що при визначенні стипендіатів враховується створення високохудожніх мистецьких творів, оригінальних мистецьких програм, провідних творчих шкіл, наявність опублікованих праць.

Крім того, береться до уваги міжнародне визнання заслуг та наявність державних нагород, почесних звань за творчу діяльність тощо.

"Творчість митців, яких столична влада визначає стипендіатами, є вагомим внеском у розвиток культури та мистецтва України та її столиці", - сказав Журавський.

Він нагадав, що міські стипендії видатним діячам культури і мистецтва призначаються з метою "підтримки, стимулювання їх творчої діяльності та засвідчення їх видатних особистих досягнень".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ