Із виселенням Театру на Лівому березі розбереться генпрокуратура


Депутат Київради від  Блоку Кличка Валерій Карпунцов звернувся до Генпрокуратури з проханням перевірити на законність рішення посадовців, які відмовляються продовжити оренду приміщення для репетицій Київського театру драми і комедії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

"Останнім часом, ми все частіше стаємо свідками грубого порушення численних  норм законодавства, які врегульовують права закладів культури. Я вважаю, що високопосадовці Києва вдаються до цинізму і не зважають ані на чинне законодавство, ані на культурну вартість об‘єктів історичного надбання", - сказав Карпунцов.

Він наголосив, що тільки влада Києва "може дозволити собі знищувати те, що в цивілізованому світі визначено як головні  духовні цінності нації".

Депутат сказав, що розцінює такі дії київської влади як "рейдерство". 

Адже, відмова у продовженні договорів оренди, завищення орендних ставок та тарифів за житлово-комунальні послуги - це є головними методами знищення української культури та суспільства, наголосив Карпунцов. 

Як відомо, адміністрація театру отримала повідомлення про те, що приміщення на вул. Луначарського, 24, де актори проводять репетиції, з 1 січня їм уже не належить.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ