Житловий будинок на Сирці залило кип’ятком



Фото kp.ru
У ніч із суботи на неділю на горищі 16-поверхового будинку на вул. Ризькій, 18, прорвало трубу з гарячою водою.

Водоспад кип'ятку залив чотири поверхи, пише "Газета по-київськи".  

Трубу на Ризькій прорвало приблизно о третій годині ночі, коли усі спали, тож доки приїхала "аварійна" мешканці будинку встигли і "душ прийняти" і наноситися води.

"Я прокинувся від шуму води, як від водоспаду. Зі стін, стелі, з люстри валила вода. Ми підхопилися з ліжок. Раптом у коридорі вибухнула лампа, і ми швидко виключили світло, щоб не вбило струмом. Запалили свічки і при свічах стали підставляти під потоки всі відра і тазики, які були в квартирі", - сказав житель будинку Ігор Зенченко.

За його словами, машина аварійної служби їхала на місце прориву три години. За цей час він з сім'єю виніс у ванну не менше 150 відер води.

Внаслідок аварії усі квартири з 16 по 12 поверх потребують повноцінного ремонту - у них у всіх залита водою стеля пішла тріщинами, зіпсувалися шпалери.

За словами зварника з ЖЕКу Івана Супруна, який намагався залатати против, аварія сталася не через мороз, а через те, що трубу з'їла іржа.  

"Вона заіржавіла саме в тому місці, де нанесена різьба - там труба тонка.  Труби тут практично нові, років шість назад їх встановили. Навіть не знаю, чому вона заіржавіла", - сказав зварник.

Тим часом житлова контора "Дегтярівська", яка обслуговує цей будинок, пообіцяла  встановити причину аварії і знайти винних. Якщо керівництво ЖЕКу побачить в аварії свою провину, то будуть робити ремонт мешканцям за гроші з районного бюджету.

Як відомо, також на вихідних через прорив труби затопило кілька будинків і авто на Оболоні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ