Зоозахисники показали, як живуть тварини у зоопарку

21.12.2009  15:54

1 2 3 4 5 6
20 грудня біля входу до Київського зоопарку відбулася акція-перформенс "Київський зоопарк - концтабір для тварин!".

Учасники акції привернули увагу громадськості до проблем зоопарку та вимагають гідних умов існування для його мешканців.

"Зоопарк, за визначенням, - науково-просвітницька установа, й перетворення його на торгівельно-розважальний комплекс, в якому нехтують життям та правами тварин, є неприпустимим", стверджують організатори акції. 

В акції взяли участь близько 25 осіб, члени різних організацій та ініціатив і просто небайдужі громадяни.

Суть перформенсу полягала в тому, що двоє активістів у масках звірів були поміщені в маленьку клітку. Там вони зображали поведінку тварин у замкненому просторі. Увесь перформенс супроводжувався коментарями організаторів щодо того, що адміністрація та багато відвідувачів зоопарку байдужі до страждань тварин.

Учасники акції стверджують, що керівництво зоопарку не компетентне, аби керувати таким складним науково-просвітницьким комплексом.

"Зокрема, Світлана Берзіна, генеральний директор зоопарку, має погашену судимість та була причетна до організації собачих боїв у 90-х роках", заявляють організатори акції.

За їх словами, зоопарк поступово перетворено протягом 90-2000-х років на торгівельно-розважальний комплекс, і нове керівництво зоопарку, що декларувало наміри змінити ситуацію 2 роки тому, майже нічого не змінює.

Фото надані організаторами акції

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ