КМДА просить затвердити герб і прапор Києва


Головне управління охорони культурної спадщини КМДА пропонує Київраді затвердити опис та зображення герба і прапора Києва, Положення про символіку столиці та перелік назв та зображень об'єктів, що належать до символіки.

Про це йдеться у проекті рішення Київради, оприлюдненому на сайті КМДА.

Документ має на меті затвердити головні символи Києва - герб і прапор, впорядкувати використання символіки міста, привести її у відповідність до вимог чинного законодавства.

 Герб і прапор Києва, які пропонують затвердити Київраді. Фото з сайту КМДА
Водночас затвердження положення про символіку Києва та переліку назв та зображень об'єктів, що належать до символіки підготовлено з метою "повернення тисячолітніх історичних традицій геральдичних символів місцевого самоврядування Києва та вдосконалення нормативної бази стягнення місцевого збору за використання місцевої символіки".

Збір за використання місцевої символіки має на меті компенсувати частину витрат бюджету Києва на охорону і реставрацію пам'яток історії, культури та історичного середовища Києва.

"Особливістю положення про символіку Києва є те, що в процесі стягнення місцевого збору задіяні дві державні структури, а саме - Головне управління культурної спадщини КМДА, що в межах своїх повноважень, надає дозвіл на використання символіки, та Державні податкові органи, що стягують місцевий збір", йдеться в тексті документа.

На думку чиновників, прийняття цього рішення сприятиме додержанню законності у сфері сплати місцевого збору у Києві; унеможливить зловживання і не виправдані зволікання зі сторони посадових осіб державних органів у видачі дозвільного документа та сплати місцевого збору.

Крім того, прийняття рішення має зменшити соціальну напругу між органами влади та суб'єктами господарювання та збільшити надходження до бюджету Києва.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ