Столицю засипає снігом, а техніки не видно



Через снігопад машини стоять у заторах. Фото "Сегодня"
Київ дедалі більше завалює снігом, а снігоприбиральної техніки ніхто не бачив. Кияни скаржаться, що через замети не можливо ні проїхати, ні пройти - лише біля будинків сякі-такі стежини розчищені.

Керівництво КК "Київавтодор" заявляє, що снігоприбиральна техніка працює в основному вночі, поки дороги вільні.

У першу чергу посипають мости, спуски, підйоми, центральні магістралі, а потім - другорядні вулиці, пише "Газета по-київськи".

Щоправда, і в суботу, і в неділю у центрі розчищали лише Хрещатик.

За словами киянки Ірини, доки вона їхала з Виноградаря, не бачила жодного сліду, що дороги розчищалися.

"У маршрутці тільки і розмов було, що про снігоприбиральну техніку, де вона ділася. Зате на самому Хрещатику машини чергували на кожнім кутку", - сказала Ірина.

Однак, незважаючи на нічну роботу "Київавтодору", машини не в змозі проїхати на спусках і підйомах. А на в'їзді в Київ з боку Житомирської траси в неділю затори розтяглася на 5-6 км, оскільки вантажівки на крутому підйомі просто розвертало поперек дороги.

Натомість показово чисто біля секретаріату президента і Кабміну. За словами одного з прибиральників на Банковій, люди працюють за режимом "доба через три".

"Я збираю сніг на тротуарах, друга людина звалює його в купу, а третій, на вантажівці, вивозить на смітник - це десь на Видубичах. Важко, звичайно, але нам не звикати", - сказав прибиральник.

Справно працюють і в Подільському районі.

"Останні 2-3 дні майже екстремальні - за зміну мені доводиться мотатися по місту по 100-150 км", - зізнається водій снігоприбиральної машини Віктор Григорович.

За інформацією видання, директор "Київавтодору" Георгій Глинський у неділю весь день провів на трасах і був "поза зоною досяжності".

Однак, колишній директор корпорації Володимир Жуков відповів, чому "техніка працює цілодобово", проте ні люди не можуть пройти крізь завали снігу, ні машини не можуть проїхати.

"Нинішня кількість машин, це 1/10 частина від тієї кількості, чим користується та ж Москва. Проблема недостачі техніки існувала й у той час, коли я був директором. Швидше за все, вона продовжує залишатися. Питання ще й у тім, наскільки укомплектований штат водіїв", - сказав Жуков.

Для порівняння, у Москві 1079 кв. км площі обслуговує 9 тисяч одиниць снігоприбиральної техніки, у Києві 835 кв. км  - за офіційною інформацією "Київавтодору" 298 машин.

За словами першого заступника мера Анатолія Голубченка, такий сніг, який був на вихідних, для Києва - ситуація не надприродна, щоб усе зупинилося.

"У місті зараз працює 240 одиниць техніки, це не рахуючи вантажівок, які возять пісок і вивозять сніг. Важко, бо коли йде сніг, його даремно розчищати - відразу навалює. Доводиться посипати сіллю з піском, реагентами, а коли припиниться (снігопад), усі сили кинемо на вивіз снігу", - сказав Голубченко.

Він також наголосив, що навіть якщо снігоприбиральної техніки не видно, вона все одно працює.

"А ви проїдьте по місту і складіть власне враження. Людина судить по своєму будинку або місцю роботи: "У мене немає". 240 машин розійшлися по місту, їх не можна бачити постійно, але вони працюють", - сказав заступник мера.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ