Снігопад підняв ціни на таксі


Послуги столичних перевізників подорожчали на 10-30%. Такі корективи в тарифну політику внесли таксисти у зв'язку з настанням морозів та снігопадами у столиці.

Вони бережуть свої машини і або зовсім не виїжджають на виклики, або за "подвійними тарифами", пише "Газета по-київськи".

Так, служби таксі з початком снігопадів автоматично "накинули" до ціни хто 5 гривень, хто 10% від вартості, а хто і всі 30%.

Що правда, після розчищення доріг "націнку на сніг" обіцяли зняти. А от приватники майже усі поховалися.

За словами таксиста Артема Міроцького, він простояв у заторі на вул. Артема в суботу майже дві години, пасажир вийшов і за півгодини дійшов до метро.

"А я в той день ледве доїхав додому. Грошей на цьому снігопаді все одно не заробиш - хіба що на санках можна возити. Почув, що багато хлопців ще в п'ятницю потрапили в ДТП - дрібні подряпини, але все рівно це гроші на ремонт машин", - сказав таксист.

У неділю таксисти на вокзалі просили за проїзд до Троєщини 150 гривень - за менше ніхто везти не погоджувався, відзначає видання.

Однак, таке "сніжне подорожчання" може стати репетицією куди більш серйозного підвищення вартості проїзду. Таксисти Києва захотіли працювати по-європейськи: якість перевезень обіцяють поліпшити, але і проїзд подорожчає.

Як відомо, чотири київські організації, у які входять кілька десятків служб таксі, підписали меморандум про співробітництво і домовилися про єдину цінову політику.

Відповідно до документа, мінімальна вартість проїзду не повинна бути меншою 2,5 гривень за 1 км шляху, а мінімальний тариф (за відстань не більше 3 км) - 30 гривень у центрі і 25 гривень - у спальних районах.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ