Житловий будинок на Борщагівці три роки залитий водою



Фото "Комсомольської правди"
Мешканці будинку №12а по проспекту Корольова щодня пробираються крізь густий туман пари у під'їздах і на сходових клітках.

Через аварію тепломережі от уже 3  роки підвал будинку залитий гарячою водою, пише "Комсомольська правда".

Температура в під'їздах навіть узимку не опускається нижче +50, а цвіль і грибок не сходять зі стін сходових кліток і квартир, відзначає видання.

За словами 28-річної мешканки будинку Тетяни Мишинської, у під'їзді такий туман, що не видно поручнів на сходах. А в квартирі настільки жарко і волого, що і в зимовий період не пропадають комарі і мухи.

Жінка боїться за здоров'я дитини: бо такий мікроклімат привів до того, що півторарічний син часто хворіє.

Однак комунальники, за її словами,  просто не звертають на мешканців уваги. Міське управління з питань захисту прав споживачів звернулося в ЖЕО №802, яке обслуговує цей район. Там відповіли, що тепломережами займається аварійна служба "Київенерго".

"Київенерго" відсилає до райадміністрації, а там кажуть, що не мають грошей на ремонт.

У адміністрації Святошинського району кажуть, що затоплення підвалу відбувається через УТРМ-5 (Управління теплових розподільних мереж), яке не в змозі закінчити ремонт зовнішньої мережі гарячої води від бойлерної №79.

"З ушкодженої мережі витікає гаряча вода, яка затоплює підвали чотирьох житлових будинків. На адресу "Киевэнерго" вже вкотре направлялися листи з вимогою відремонтувати пошкоджені мережі і відкачати воду", - сказали в райадміністрації.

А допоки чиновники розводять руками і шукають винного у тому, що сталося, люди живуть у мокрому, пошкодженому грибком будинку і з жахом думають про те, що колись стни не витримають і обваляться. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ