ГоловКРУ заявляє про розкрадання коштів на Меморіалі жертв голодоморів


Головне контрольно-ревізійне управління виявило факти розкрадання коштів при будівництві Меморіалу жертв голодоморів.

Про це йдеться у повідомленні ГоловКРУ, оприлюдненому на сайті Верховної ради.  

ГоловКРУ встановило, що на будівництво Меморіального комплексу протягом 2007-2008 років було спрямовано 133,6 мільйона гривень бюджетних коштів, з них з резервного фонду державного бюджету - 50,7 мільйона гривень і 82,9 мільйона гривень - субвенція бюджету Києва, надана з держбюджету.

Водночас, ГоловКРУ повідомило, що використання бюджетних коштів здійснено з порушенням ряду нормативно-законодавчих актів, які регулюють діяльність як у сфері будівництва, так і використання бюджетних коштів.

Зокрема, станом на день укладання договору, 4 серпня 2008 року, КП "Дирекція реставраційно-відбудовних робіт", що виконувало роботи зі спорудження меморіалу, не мало дозвільних документів для будівництва.

До 21 листопада 2008  будівництво Меморіалу проводилося за відсутності дозволу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на виконання будівельних робіт.

На дату отримання дозволу вже було освоєно понад 86 мільйонів гривень бюджетних коштів.

До 14 листопада 2008 здійснювалися роботи з будівництва меморіалу за відсутності позитивного висновку комплексної державної експертизи та до 26 грудня 2008 - без  затвердженого проекту будівництва.

Крім того, під час проведення ревізії виявлено завищення вартості виконаних робіт з будівництва Меморіального комплексу на 1,6 мільйона гривень. Факти завищення вартості виконаних робіт виявлено в усіх охоплених контролем виконавців робіт.

Також під час ревізії з'ясовано, що окремі видатки бюджетних коштів потребують додаткового дослідження з боку правоохоронних органів.

Головне контрольно-ревізійне управління повідомило, що матеріали ревізії готуються для передачі до Генпрокуратури для розгляду та вжиття відповідних заходів реагування.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ