Київрада вижене забудовників зі шкіл та дитсадочків


До кінця 2010 року керівники дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності Києва будуть зобов'язані подати клопотання до Київради про надання їм права постійного користування земельними ділянками, на яких вони розташовані.

Відповідний проект рішення  внесений до порядку денного найближчої сесії Київської міської ради, яка відбудеться 24 грудня, повідомляє прес-служба БЮТ.

Згідно з документом, всі дошкільні, позашкільні та загальноосвітні навчальні заклади комунальної власності та заклади освіти, що знаходяться на балансі виконавчих органів районних рад, стають єдиними суб'єктами землекористування земельних ділянок, на яких вони розташовані.

За словами секретаря постійної комісії Київради з питань освіти та науки Олексія Давиденка, це рішення Київради має захистити навчальні заклади Києва від знищення чи виселення, щоб "жоден забудовник не мав права залізти новим торговим центром чи будинком на територію дитсадочка чи школи".

Депутат нагадав скандальні ситуації, які склалися останніми місяцями навколо шкільного стадіону у мікрорайоні Русанівка та спроб відселення дітей-сиріт з метою відчуження земель інтернатних закладів столиці.

"Останньою краплиною стала ситуація, яка склалася навколо найстарішого дитячого садочка "Орлятко", приміщення якого було незаконно виставлено на продаж. Неймовірними зусиллями киян, БЮТ та столичної прокуратури вдалося бодай вселити надію на те, що "Орлятко" залишиться дитячим садочком", - сказав Давиденко.

Депутатська фракція БЮТ у Київраді закликає своїх колег з інших фракцій підтримати цю ініціативу та проголосувати за рішення, яке забезпечує цільове використання навчальними закладами Києва земельних ділянок.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ