Книгарню "Знання" залишили без опалення



Фото maksymus.livejournal.com
У будинку по вул. Хрещатик, 44, де знаходиться книгарня "Знання" на тиждень вимкнули опалення.

Про це голові постійної комісії з питань культури та туризму Олександру Бригинцю повідомили працівники книгарні, наголошуючи на можливому закритті магазину через несумісні з життям умови роботи.

За словами працівників книжкового магазину, не зважаючи на те, що книгарня не має боргів за сплату комунальних послуг, 9 грудня їм відключили опалення. Через це книгарня змушена була скоротити робочий день на 3 години, бо "температура в приміщенні не перевищувала 9 градусів" і працівники почали хворіти.

Однак, основними боржниками у будинку є Головне управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю, Головне управління внутрішньої політики та Управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародного співробітництва, повідомляє прес-служба депутата.

"Колектив книгарні, ведучи свій не надто рентабельний бізнес, знаходить можливість оплачувати комунальні послуги, а от структури Леоніда Черновецького ні", - дивується Бригинець.

Бригинець зауважує, що навмисно і ненавмисно нинішня міська виконавча влада робить все можливе, щоб ускладнити життя закладам культури.

"Чиновники люблять перекладати відповідальність за свої вчинки на інших - цього разу відповідальність за несплату за несплату комунальних платежів поніс заклад культури - єдина книгарня, яка залишилась на Хрещатику - "Знання", - обурився Бригинець.

Він звернувся до мера Леоніда Черновецького з проханням знайти гроші для закладів культури та дати гроші власним управлінням, щоб не морозити працівників книгарні та читачів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ