БЮТ вигадав, як вгамувати бюджетні апетити Черновецького


Київську міську державну адміністрацію зобов'язали узгоджувати всі дії щодо формування тимчасового розпису у міжбюджетний період з постійною комісією Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Таку пропозицію підтримала постійна комісія Київради з питань бюджету, повідомляє прес-служба фракції БЮТ.

Обговорюючи проект рішення "Про заходи щодо забезпечення виконання бюджету міста Києва у 2010 році" бютівець Сергій Мельник запропонував, щоб бюджетна комісія взяла на себе контроль над використанням доходів столиці.

"Сподіваюсь, це внесе бодай якусь прозорість у дії "молодої команди" чинного мера Леоніда Черновецького при розподілі столичних фінансів", - сказав Мельник.

Він нагадав, що Бюджетним кодексом передбачено, що головними розпорядниками бюджетних коштів є, зокрема, керівники місцевих державних адміністрацій.

Так званий "тимчасовий" бюджет передбачає планування витрат з міського бюджету до затвердження Київрадою бюджету та програми соціально-економічного розвитку Києва на 2010 рік.

У цей період КМДА здійснюватиме щомісячно витрати в межах 1/12 обсягу видатків бюджету столиці 2009 року.

За словами Мельника, для забезпечення своєчасного фінансування видатків тимчасовий розпис повинен бути затверджений не пізніше 31 грудня 2009 року.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ