Приміщення інтернату інвалідів віддали приватному інституту


Керівництво Дарницького району здало в оренду приватному закладу приміщення школи-інтернату для сиріт.

Нині у закладі навчається 52 дитини, планувалося набирати дітей-інвалідів та малюків із проблемних сімей, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Таких дітей у районі понад 2 тисячі. За словами директора коли-інтернату № 12 Світлани Пилюченко, рішенням Дарницької райради від 30 вересня частину приміщень школи-інтернату площею 1550 кв. м. віддали в оренду приватному вищому навчальному закладу "Інститут реклами".

"Колектив школи був здивований, бо це було зроблено без консультацій з нами, без вивчення ситуації на місці, а головне -  без урахування інтересів дітей-сиріт", - сказала Пилюченко.

Нині для "Інституту реклами" в школі-інтернаті вимагають звільнити два поверхи. На одному з них - навчальні класи, бібліотека, мультимедійний та комп'ютерний класи, учительська.

Переносити та переобладнувати все це інтернат має за власні кошти, відзначає видання.

Проблема ще й у тому, що відповідно до норм діти з вадами розумового розвитку мають навчатися в окремому приміщенні. Сусідство з іншими дітьми, а тим паче студентами, для них є неприйнятним.


Однак голова комісії з питань освіти та науки Київради Валерій Пономаренко запевнив, що депутати звернуться до райради та до голови адміністрації з вимогою зупинити таке рішення.

Якщо цього не буде зроблено, то приміщення вилучать до комунальної власності міста через сесію Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ