У мерії обіцяють, що у центрі столиці не будуватимуть висоток



Фото stepbystep-hdr.livejournal.com
Київська міська державна адміністрація має намір посилити вимоги до забудови центру столиці при розробці нового генплану розвитку міста до 2025 року.

Про це сказав виконуючий обов`язку начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Сергій Броневицький, пише Київ.proUA.com.

"Жодного висотного будівництва в центральній частині міста не буде", - заявив Броневицький.

За його словами, розробники генплану мають намір розділити центрально-планувальну частину столиці на зони і визначивши граничну поверховість та щільність забудови в кожній зоні.

Також розробники хочуть уточнити межі історичних ареалів міста, розширити їх і передбачити заборону будь-якого нового будівництва на території заповідників, окрім реставрації із збереженням існуючих параметрів.

"Усі ці заходи дозволять нам запобігти тим випадкам (висотного будівництва в центрі)... які мали місце 3-5-7 років тому", - переконаний він.

Цьому, на його думку, також сприятимуть зміни в законодавстві, що вступили в силу в жовтні, які передбачають подачу замовниками будівництва містобудівних обґрунтувань на затвердження в Мінрегіонбуд.

Як відомо, у вересні 2008 року Київрада вирішила розробити новий генплан розвитку міста до 2025 року замість діючого зараз генплану розвитку до 2020 року, прийнятого в 2002 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ