До Києва прибуде Віфлеємський вогонь


19 грудня до Києва прибуде Віфлеємський вогонь миру, де пластуни передадуть його представникам головних церков України та київській громаді.

Акцію передачі вогню благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні, повідомляє ЗІК.

У вівторок львівські пластуни перейняли на українсько-польському кордоні в польських харцерів скаутську естафету розповсюдження Віфлеємського вогню.

20 грудня пластуни піднімуть вогонь на найвищу точку України, гору Говерлу, а потім передадуть його скаутам Естонії, Латвії, Литви та Молдови.

Крім того, пластуни всієї України протягом трьох тижнів будуть розповсюджувати вогонь в міста, села, а також по дитячих будинках, церквах та лікарнях.

Як відомо, цю передріздвяну традицію започаткувала австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Цей добрий звичай підтримали скаути світу. З цього часу Віфлеємський вогонь миру мандрує світом вже 23 роки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ