Захворюваність на туберкульоз серед підлітків зросла у майже 2 рази


У Києві показник захворюваності на активні форми туберкульозу за 9 місяців поточного року знизився більше ніж на 20% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року.

Про це заявила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

Показник захворюваності дітей на активні форми туберкульозу зменшився за цей же період у 3 рази, але у той самий час захворюваність підлітків збільшилась у 1,8 рази.

"За 9 місяців 2009 року у пологових будинках вакциновано 76,4 % новонароджених проти 59,8 % за аналогічний період минулого року. Показник смертності від туберкульозу за попередніми даними склав 6,4 на 100 тисяч населення, за аналогічний період 2008 року - 8,5. При цьому кількість хворих з поєднаною туберкульоз/ВІЛ-інфекцією серед вперше зареєстрованих осіб зросла з 9,6 % за 9 місяців 2008 року до 12,7% за аналогічний період 2009 року", - сказала Кільчицька.

За офіційними даними, найвищі показники захворюваності на туберкульоз за 9 місяців 2009 року зафіксовано у таких районах: Подільському - 32,6, Оболонському - 30, Дніпровському - 28,5 на 100 тисяч населення.

Проблемним залишається питання проведення ефективної профілактичної роботи серед населення міста, в тому числі і серед дітей, обстеження яких ускладнюється недостатньою кількістю туберкуліну.

"Для покращення профілактичної роботи серед населення, 22 вересня поточного року створений постійно діючий навчальний центр для підвищення кваліфікації медичних працівників Києва з фтизіатрії. З 8 по 11 грудня вже відбувся перший семінар-тренінг із залученням міжнародних фахівців для 25 столичних лікарів-фтизіатрів", - сказала Кільчицька.

У період з грудня 2009 року до лютого 2010 року заплановано проведення ще трьох семінарів-тренінгів для лікарів-фтизіатрів протитуберкульозної служби та лікарів і керівників медичних закладів загально-лікувальної мережі Києва.

Крім того, відремонтовані приміщення Київської міської туберкульозної лікарні №2 будуть відкриті вже до Нового року і зможуть прийняти на лікування близько 70 пацієнтів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ