МНС просить Київраду швидше дати землю під пожежні депо


Голова Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра закликає депутатів Київради скоріше вирішити питання виділення землі для будівництва пожежних депо в Києві.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".  

За словами міністра, на сьогоднішній день в українській столиці існують проблеми оперативності прибуття рятувальників на місця пожеж, аварій, ДТП і інших надзвичайних ситуацій.

"За існуючими нормативними і державними будівельними нормами у Києві повинні працювати 55 депо. У нас їх тільки 22. Це з розрахунку, що одне депо повинне перекривати радіус 3 км", - сказав Шандра.

Він додав, що у рамках державної програми по підготовці до Євро 2012 планується побудувати 7 пожежних депо: 5 - за рахунок держбюджету і 2 - за рахунок київської міської влади.

"Недавно, 27 листопада, Київська міськрада нарешті прийняв рішення про надання в постійне користування земельних ділянок під будівництво пожежних депо в Дарницькому і Солом'янському районах. Однак невирішеними поки залишаються питання з землею в Оболонському і Святошинському районах, оскільки їхній розгляд вкотре перенесений на наступне засідання Київради", - сказав голова МНС.

Він додав, що потрібно пам'ятати, що існує програма підготовки до Євро-2012, і якщо Київ її не виконає, то може втратити можливість проводити фінал чемпіонату.

"Ми просимо усі фракції у Київраді консолідуватися для того, щоб винести це питання на голосування і прийняти єдине правильне рішення", - сказав Шандра.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ