"Країна Мрій" запрошує на "Вертеп"



Фото kraevedenie.net
З 19 грудня по 19 січня на території Національного заповідника "Софія Київська" фестиваль "Країна Мрій" розгорне дійства традиційного зимового циклу свят.

З давніх давен в Україні шанували та урочисто відзначали всі зимові свята, тому киян та гостей столиці запрошують на Різдвяну програму "Вертеп".

Відкриття фестивалю відбудеться 19 грудня - у день Святого Миколая, що є одним із улюблених свят кожної дитини, повідомляють організатори.

А відтоді місяць поспіль у Софії Київській відбуватимуться святкові різдвяні події - відкриття різдвяної шопки, народні танці й співи, виступи найкращих фольклорних гуртів, а також вертепи, водіння кози, обряд "Маланки та Василя", колядування та щедрування...

19 січня, на Водохреща відбудеться обрядове спалення дідуха та завершальна велика концертна програма за участю Олега Скрипки та "Ле Гранд Оркестру", Марії Бурмаки та Тараса Чубая.

"Завдання і мета нашого проекту - відродити звичаї, котрі побутували в Україні і їхній зміст, дати змогу українцям зазирнути в цю відроджену традицію, зрозуміти її та прищепити до сучасного життя. Адже лише те суспільство, яке культивує і береже віковічні надбання культури свого народу, досягне розквіту", - сказав Скрипка.

Програма:

19 грудня (субота), 18.00 - День Святого Миколая

25 грудня (п'ятниця), 17.00 -  Різдво у світі

8 січня (п'ятниця), 17.00 - Різдво

13 січня (середа), 17.00 - Старий новий рік (Маланка, коза)

14 січня (четвер), 17.00 - Святого Василя

19 січня (вівторок), 19.00 - Водохреща

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ