ДАІ просить водіїв і пішоходів бути обережними на дорогах



Фото blog.autoatlas.kz
Державна автомобільна інспекція закликає пішоходів та водіїв бути особливо уважними на дорогах у зв'язку з погіршенням погодних умов.  

Про це йдеться в повідомленні Департаменту ДАІ МВС.

"Зважаючи на прогнози синоптиків про зниження температури, опади та налипання мокрого снігу, що очікуються найближчими днями, Департамент Державтоінспекції закликає водіїв та пішоходів бути особливо обережними та уважними на вулицях і автошляхах", йдеться в повідомленні.

У ДАІ наголошують, статистика свідчить про те, що саме під час ускладнення погодних умов спостерігається зростання аварійності і, як наслідок, збільшення кількості травмованих та загиблих учасників дорожнього руху.

"Тож, шановні водії, дотримуйтесь дистанції, не перевищуйте швидкість руху, уникайте різкого маневрування та гальмування. Також зверніть увагу на шини свого транспортного засобу. За можливості замініть їх на зимові. Користуйтесь ременями безпеки. Будьте уважними при появі поблизу проїзної частини пішоходів, особливо дітей, поведінку яких передбачити важко", йдеться в повідомленні.

Водночас ДАІ просить пішоходів пам'ятати, що на слизькій чи мокрій дорозі миттєво зупинити автомобіль неможливо, адже його гальмівний шлях збільшується щонайменше вдвічі.

"В умовах обмеженої видимості, а саме: туману, снігопаду вас можуть просто не помітити. Запам'ятайте, що дотримання цих елементарних порад допоможе уникнути нещасних випадків на автошляхах", йдеться в повідомленні ДАІ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ