У столиці відкрили пам’ятник угорському поету Шандору Петефі


У неділю у столиці відбулося відкриття пам'ятника угорському поету, борцю за свободу Шандору Петефі.

Бюст поета встановлено на вул. Воровського на алеї поблизу будинку № 8, повідомляє прес-служба КМДА.

На урочистому відкритті були присутні заступник мера Сергій Рудик, надзвичайний та повноважний посол Угорщини в Україні Андраш Баршонь та президент Київського товариства угорців Тібор Ваш.

"Шандор Петефі - поет, борець за свободу, який для угорців має таке ж велике значення, як і Тарас Шевченко для українців. Цей спільний проект двох столиць - чергове підтвердження тісної співпраці між містами-побратимами", - сказав Рудик.

 Фото з сайту КМДА
Як відомо, встановлення пам'ятника угорському поету в Києві відбулось відповідно до двосторонніх домовленостей мерів міст-побратимів Леоніда Черновецького та Габора Демські за кошти міської влади Будапешту та меценатів.  

У рамках програми обміну пам'ятниками у липні 2007 року в Будапешті було встановлено пам'ятник Тарасу Шевченку.

Наразі в ході реалізації проектів, ініційованих міським головою Леонідом Черновецьким, пам'ятники та пам'ятні знаки Кобзарю також встановлено в м. Афіни (Греція) у 2006 р., м. Кишинів (Молдова) у 2006 р., м. Тбілісі (Грузія) у 2006 р., м. Баку (Азербайджан) у 2008 р., м. Пекін (Китай) у 2008 р., м. Софія (Болгарія) у 2009 р.

Продовжується робота зі спорудження пам'ятників Шевченку в Астані (Казахстан), Вільнюсі (Литва), Єревані (Вірменія), Празі (Чехія) та Римі (Італія).

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ