Держкомітет підприємництва впорядкує роботу таксі в Києві



Фото autoportal.ua
Представництво Державного комітету з підприємництва й регуляторної політики в Києві й оператори таксі мають намір упорядкувати роботу таксі в столиці. 

Про це сказав голова представництва Віталій Апостолов на нараді з операторами, пишуть "Українські новини". 

За його словами, якщо оператори таксі хочуть працювати в ринку, то повинні бути галуззю. Тому 4 громадські організації - об'єднання диспетчерських служб таксі - підписали меморандум про співробітництво, який передбачає саморегулювання діяльності таксі в столиці. 

Цей документ пропонує визначити мінімальну ціну перевезень - 2,5 гривні за 1 км шляху, мінімальну вартість проїзду 30 гривень (у спальних районах столиці - 25 гривень), а демпінг визначити як несумлінну конкуренцію й порушення правил професійної етики на ринку. 

Крім того, у столиці буде створено єдиний реєстр інформаційно-диспетчерських служб Києва на основі їхньої добровільної згоди та запроваджено громадський контроль над якістю послуг диспетчерів. 

Також меморандум установлює низку вимог до умов роботи диспетчерів, до програмного забезпечення й радіозв'язку, до автомобілів таксі, до обміну замовленнями між диспетчерськими службами. 

Крім цього, меморандум передбачає відмову операторів від співробітництва з найманими водіями таксі й диспетчерами, які були звільнені ким-небудь із операторів раніше через їхнє неетичне поводження стосовно пасажира або за невиконання зобов'язань перед диспетчерською службою. 

Організації, які підписали меморандум, визначили, що учасники ринку повинні добровільно дотримуватися його вимог. 

Водночас оператори таксі висловили низку своїх зауважень стосовно кожної його позиції. 

У зв'язку із цим учасники наради домовилися доопрацювати меморандум з урахуванням всіх пропозицій і тільки потім затверджувати його. 

Як відомо, у травні КМДА мала намір врядкувати перевезення пасажирів й їхнього багажу в таксі. Проект рішення припускав визначення нормативної для Києва кількості таксі і їхніх стоянок, створення муніципального таксі та встановлення правил перевезень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ