Київські медики і соцпрацівники сидять без зарплати



Фото newsblog.com.ua
У столиці знову починаються проблеми з виплатою зарплат бюджетникам. Нині без грошей залишилися соцпрацівники і медики, пише "Сегодня". 

За словами однієї з працівниць соцзабезу Деснянського району, зарплату затримують вже третій тиждень. 

"Спочатку говорили, що проблеми з банком, а зараз ходять чутки, що наші зарплати пішли на доплати медикам за понаднормові під час епідемії", - сказала жінка. 

Цю ж інформацію підтвердила і директор соцзабезу Міла Рогульська: "Нам кажуть, що їх відсутність пов'язана з технічним непорозумінням. Обіцяють, що скоро гроші будуть. Ми вже навіть скаржилися в мерію".  

Тим часом, окремі медики вже отримали надбавку за понаднормову роботу під час епідемії, щоправда не так багато, як обіцяли.

За словами голови профспілки столичних медпрацівників Лариси Канаровської, дають по 50-60 гривень, але і на цьому спасибі».

Водночас, співробітники поліклініки № 5 по вулиці Щербакова до сих пір навіть не бачили зарплату. Зазвичай її дають 5 числа, нині вже 12-е, а грошей немає. 

У мерії визнають, що проблеми є, але запевняють, що це ніяк не пов'язано з виплатами лікарям за понаднормову роботу.

За інформацією джерела видання в мерії, через непорозуміння не був підписаний один документ, і через це частина зарплатних грошей до не надійшла. 

"Учора документ підписали, з понеділка обіцяють, що гроші почнуть надходити. Так що зарплати повинні видавати вже на наступному тижні", - запевнив співрозмовник видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ