Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b2270f4db4f6/
Українська правда
Київ

У БЮТ своя версія того, хто винен у недобудові метро

11.12.2009  17:23

Фракція БЮТ називає звинувачення Юлії Тимошенко у призупиненні будівництва метро у Києві політичними провокаціями напередодні виборів.  

Про це заявили депутати БЮТ, коментуючи слова Партії регіонів і мера Києва Леоніда Черновецького, повідомляє прес-служба Блоку.

Приводом для критики уряду став перерозподіл Кабміном коштів, які мали піти на добудову метро на Теремки, на завершення будівництва Меморіалу жертвам голодоморів.

"Подібні заяви є нічим іншим, як політичними провокаціями напередодні виборів. Розкручена проблема навколо 10 мільйонів гривень для тандему Януковича-Черновецького - це невдалий привід покритикувати уряд", - заявляють бютівці.

У свою чергу вони переконані, що у зупинці будівництва винна столична влада, заборгованість якої  за виконані роботи по метрополітену нині складає 225 мільйонів гривень.

"У тому, що лінія метрополітену на Теремки так і залишилась цього року недобудованою, винна міська влада. Заборгованість перед метробудівцями досягла 225 мільйонів гривень! І сьогодні Черновецький іронічно коментує рішення уряду, порівнюючи важливість двох будівництв - метро  і меморіалу, "забувши" про те, що півроку тому сам запропонував перерозподілити зазначені кошти", - заявляють у БЮТ.

У БЮТ переконані, що "причини недобудови метро потрібно шукати, в першу чергу, у непрофесіоналізмі "молодої команди" та нецільовому використанні коштів столичною владою".

Крім того, у прес-службі БЮТ нагадали, що у квітні 2009 року на ім'я прем'єра надійшов лист від КМДА з проханням перерозподілити10 мільйонів гривень, передбачених з державного бюджету на будівництво метро, на спорудження пам'ятника Івану Мазепі.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.