Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b21f5523afc2/
Українська правда
Київ

Грабіжник мобілок носив рясу священика

11.12.2009  08:31

Працівники  відділу кримінальної міліції у  справах дітей Подільського райуправління  столичної міліції затримали  грабіжника, який виявився псевдосвящеником.

Використовуючи одяг священнослужителя, 31-річний уродженець Закарпатської області просив милостиню у прихожан культових установ, начебто на відбудову храму, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС.

Після невдало проведеного дня (у фінансовому плані) чоловік надумав поповнити свій бюджет за рахунок чужого мобільного телефону.

На зупинці громадського транспорту в районі Контрактової площі чоловік попросив телефон у перехожого, начебто щоб зателефонувати рідним. Узявши в руки бажану річ, грабіжник одразу почав тікати. Потерпілий кинувся навздогін.

На щастя, поруч проходили міліціонери, які наздогнали та затримали втікача.

За даними оперативників, що 31-річний грабіжник - сирота. У столиці він не має  постійного місця мешкання.

При огляді його речей правоохоронці виявили кілька десятків іконок Божої Матері з його власним автографом, де він позиціонував себе Отцем Сергієм, довідку, завірену підробною печаткою однієї з церков Закарпатської області.

Згідно з цією довідкою, затриманий є парафіянином Української автокефальної православної церкви Московського патріархату. Наразі він важко хворий і для лікування йому потрібно сім тисяч гривень.

Коли затриманий зняв верхній одяг, з грабіжника він перетворився у священнослужителя.

За словами псевдосвященика, одяг він  придбав у церковній лавці  за 620 гривень. Одягав його лише під церквами, коли просив милостиню. Мовляв, у такий спосіб вдавалося більше заробити. Були такі дні, коли шахрай збирав милостиню по 500-600 гривень.

Наразі  відносно затриманого порушено кримінальну  справу за грабіж. Паралельно його перевіряють  на причетність до скоєння інших  злочинів.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.