П’ять сімей з гуртожитків переїдуть у житло КМДА


П'ять родин, які проживають в гуртожитках з відключеною електроенергією та несправними комунікаціями, будуть тимчасово переселені до житла маневреного фонду КМДА.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

За словами міського голови Леоніда Черновецького, у гуртожитках сьогодні проживає 40 тисяч людей, з яких 9 тисяч - діти.

"Для нас важливо вирішити їх проблеми. Ми вже ухвалили рішення про переселення 5 родин до житла маневреного фонду, оскільки в гуртожитку, де вони мешкають, власник вимкнув електроенергію та каналізацію", - сказав Черновецький.

Він додав, що столична влада буде звертатись до судових органів.

"Я готовий особисто ініціювати судові позови про відшкодування моральної та матеріальної шкоди кожній родині, яка потерпає від недобросовісних та незаконних дій власників гуртожитків. Я гарантую всім мешканцям гуртожитків, що ніхто їх примусово не виселить", - пообіцяв Черновецький.

Водночас, як додала заступник міського голови, за підписом мера були направлені листи 87 власникам гуртожитків щодо переведення цих гуртожитків до комунальної власності міста. "Наразі на баланс міста вже переведено один гуртожиток, 8 - в стадії завершення процедури переводу. Загалом дали згоду на переведення 24 гуртожитки", - сказала Кільчицька.

За її словами, з початку року до "Call-центру" надійшло 4 тисячі звернень з порушеного питання. Здебільшого люди звертались з проханням перевести гуртожитки до комунальної власності, провести ремонт в гуртожитках, благоустрій прилеглої території, а також скаржились на незадовільні комунальні умови.

"За дорученням Леоніда Черновецького, були направлені звернення до Кабінету міністрів з проханням доручити Фонду державного майна, міністерствам та іншим органам центральної виконавчої влади вжити заходи щодо виконання закону про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", - зазначила Кільчицька.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ