Мер Києва обіцяє випросити гроші на метро у наступному році



Фото з сайту КМДА
Мер Києва Леонід Черновецький звертається до киян з розумінням поставитись до того, що гроші, передбачені на метро у Києві, йдуть на добудову Меморіалу жертв голодоморів.   

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті міського голови.

За словами Черновецького, зараз столична влада опинилась у дуже скрутному становищі - оскільки і меморіал жертвам голодоморів і будівництво метро на Теремки є дуже важливими проектами.

"Завершити будівництво Меморіалу жертвам голодомору - велика і важлива справа. Але, разом з тим, сотні тисяч киян із нетерпінням чекають на відкриття нових станцій метро", - сказав Черновецький.

Він нагадав, що нині станції метро - "Деміївська", "Голосіївська" І "Васильківська" закінчені на 95%, а щоб завершити будівництво, потрібно три місяці і 750 мільйонів гривень, включаючи борги.

"У цій ситуації вилучення і так мізерних коштів може викликати лише обурення киян. Я звертаюсь до всіх киян з проханням з розумінням поставитись до цього", - сказав міський голова.

Він пояснив, що такі масштабні проекти як будування станцій метро не під силу міському бюджету, і в цьому питанні мерія залежить від рішень уряду.

"Зі свого боку гарантую, що докладу усіх зусиль, щоб наступного року у державному бюджеті заклали більше коштів, щоб кияни нарешті отримали нові станції метро", - заявив Черновецький.

Як відомо, Кабмін прийняв рішення про перерозподіл коштів Стабілізаційного фонду, передбачених у державному бюджеті для виконання функцій столиці.

Так, згідно з постановою, Кабмін спрямує 10 мільйонів і з 200 передбачених на будівництво станцій метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії від "Либідської" до "Васильківської" на завершення Меморіалу жертвам голодоморів у Києві.

"Українська правда. київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ