Андрієвський: скорочення вчителів і медиків – геноцид проти киян



Фото www.scanpix.com
Скорочення працівників столичної культури, освіти та медицини - це справжній геноцид проти киян. 

Про це заявив один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський, повідомляє прес-служба депутата.

"Ідучи у мери, Черновецький щедро обіцяв 100-відсоткову муніципальну доплату вчителям та медикам, а зараз збирається просто викинути їх на вулицю", - зазначив політик.

На його думку, ініціативи щодо оптимізації витрат бюджету, запропоновані Головним фінуправлінням КМДА, свідчать про деструктивний вплив команди Черновецького на місто.

"Молода команда чинного мера, попри його заяви, є не ефективною, а дефективною. Замість того, щоб стояти на захисті прав киян, вони постійно їх обмежують", - наголосив депутат.

За його словами, плануючи скорочення, чиновники мера Леоніда Черновецького дуже зручно посилаються на досвід інших міст.

"Але ж ні у Львові, ні в Одесі, ні у Дніпропетровську, мер не має стількох заступників, як міський голова  Києва. На утримання 19 замів Черновецького та апарату ідуть мільйони гривень, а ці кошти можна було б використати набагато ефективніше", - підкреслив Андрієвський.

Крім того, за словами політика, головне фінуправління має всі ресурси, щоб не вдаватися до скорочення працівників бюджетної сфери - достатньо лише раціональніше використовувати наявні фінанси.

"Наприклад, спрямувати кошти, виділені на заміну двох ліфтів в мерії, (а це майже 10 мільйонів гривень) на витрати соціальної сфери. Тим більше, що Черновецький на роботу приходить вкрай рідко і йому буде корисно добиратися до свого кабінету пішки", - зауважив депутат.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ