Мерія посилить контроль за аудиторами на комунальних підприємствах


Головне управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА пропонує Київраді посилити критерії відбору аудиторських компаній для проведення щорічних аудитів бухгалтерської і фінансової звітності комунальних підприємств.

Про це йдеться у відповідному проекті розпорядження, оприлюдненому на сайті КМДА.

Основною метою проекту акта є підвищення ефективності розгляду результатів діяльності підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності Києва.

Цим документом пропонується внести зміни до розпорядження КМДА від 19 лютого 2003 "Про деякі питання діяльності підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва" та встановити вимоги до аудиторів.

Так, до проведення щорічного аудиту зможуть залучатися аудитори (аудиторські фірми), які внесені до Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, мають досвід проведення аудиту не менше 3 років та мають досвід аудиту даних бухгалтерського обліку і показників фінансової звітності підприємств комунальної власності.

Також документом передбачено, що кваліфікаційна придатність щодо проведення аудиту погоджуватиметься підприємствами з Головним управлінням внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

При необхідності проведення процедур закупівель підприємствами, кваліфікаційні вимоги щодо аудиторів (аудиторських фірм) вносяться до тендерної документації.

Таким чином, на думку авторів проекту, підприємства, організації та установи комунальної форми власності міста будуть мати можливість користуватись послугами найкращих аудиторів.

Крім того, посилення критеріїв відбору аудиторів дозволить проводити прозорі та неупереджені схеми залучення до надання аудиторських послуг та попередити корупцію і  зловживання з боку посадових осіб комунальних підприємств, організацій та установ при залученні ними аудиторів.

Зауваження та пропозиції до проекту розпорядження приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення проекту регуляторного акта - до 9 січня 2010 року.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ