Київрада проситиме мера не допустити забудову "Софії Київської"



Фото bc-city.com
Постійна комісія з питань культури та туризму Київради проситиме мера столиці Леоніда Черновецького не допустити продажу ВАТ "Пантеон-Інвест" земельної ділянки у провулку Михайлівському, що належить до охоронної зони заповідника "Софія Київська".

Відповідне рішення прийняли члени комісії на своєму засіданні у середу, повідомляє УНІАН.

Комісія проситиме мера ветувати рішення Київради від 17 вересня про передачу та продаж земельної ділянки "Пантеон-Інвест" для реконструкції та будівництва, експлуатації та обслуговування адміністративно-готельно-житлового комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями громадського та торговельного призначення та паркінгами у пров. Михайлівському".

За словами голови комісії Олександра Бригинця, депутати приймали зазначене рішення без погодження з Комісією з питань культури.

Крім того, рішення має позитивні висновки Держслужби з питань національної культурної спадщини щодо продажу та Державної експертизи землевпорядної документації Головного управління Держкомзему.

Враховуючи це, комісія вирішила також звернутись до прем'єра Юлії Тимошенко, щоб вона дала правову оцінку діям держслужбовців, які підписали відповідні документи.

За словами головного архітектора "Софії Київської" Ольги Самойленко, вказана земельна ділянка у пров. Михайлівському належить буферній, тобто охоронній зоні заповідника, де має витримуватись певний режим її використання. А заплановане будівництво порушить це.

Як відомо, 17 вересня Київрада погодила продаж ТОВ "Пантеон-Інвест" 0,47 га у пров. Михайлівському за 14 мільйонів 403 тисячі гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ