Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b1f9a5d4a915/
Українська правда
Київ

Затори на Московській площі не зникнуть ніколи?

09.12.2009  13:38


Фото kirwik.hiblogger.net
Нинішній проект реконструкції Московської площі лише розбазарює бюджетні гроші, оскільки він не вирішує проблеми пробок.

Про це йдеться в листі до Кабміну колишнього міністра транспорту Павла Волкова, пише "Сегодня".

"На розв'язку збираються витратити в цілому 330 мільйонів гривень. Водночас пропускна спроможність площі збільшиться лише у два рази - з 6 тисяч до 12 тисяч машин на годину. Хоча потрібно як мінімум 40 тисяч", - сказав Волков.

Він наголосив, що сама ідея естакади на Московській невдала, оскільки тролейбусам доведеться спочатку підніматися на неї, а потім спускатися, що затримуватиме рух.

Альтернативний проект реконструкції, де був передбачений 10-рядний рух без естакад і пропускна здатність у 40 тисяч машин, відхилили, нагадав Волков.

"Усе це зроблено для того, щоб розбазарити гроші. Я буду скаржитися в усі можливі інстанції, адже зараз ще можна підкоригувати проект", - сказав екс-міністр транспорту.

Водночас, будівельники пояснили, що змінити вже нічого не можна.

За словами директора "Київдормістпроекту" Володимира Воробйова, попередній проект відхилили фахівці багатьох інститутів.

"На Московській площі просто немає місця, щоб побудувати 10-рядну розв'язку, а естакади -  єдиний варіант", - сказав Воробйов, додавши, що теперішній варіант реконструкції доцільний, оскільки пропускна спроможність площі стане 14 тисяч авто в годину.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.