Київ - останній у рейтингу найзеленіших міст Європи


Столиця України зайняла останнє місце в "зеленому" рейтингу 30-ти найбільших міст Європи і відповідно опинилась у списку найменш екологічно чистих європейських міст.

Про це свідчать дані дослідження Economist Intelligence Unit, яке охопило 30 великих міст Європи.

Найзеленіші міста визначали за 8 критеріями: викиди вуглекислого газу, якість повітря та енергоспоживання, будівлі, транспорт, воду, відходи та землекористування, екологічну політика міста.

Найкращими за цими показниками виявились Копенгаген, Стокгольм, Осло, Відень та Амстердам. А найменш екологічними -  Київ, Софія, Бухарест, Бєлгород і Загреб.

Берлін посів восьму сходинку, Париж - 9-у, Лондон - 11-ту, а Рим - 14-ту, повідомляє видання The Economic Times.

"Результати нашого дослідження свідчать про те, що міста Європи є лідерами у сфері екологічного розвитку. Так, практично для всіх 30-и досліджуваних міст - в яких загалом проживає близько 75 мільйонів жителів - показник емісії СО2 на душу населення був нижчим, ніж середній показник по країнах ЄС", - сказав шеф-редактор дослідницького центру Economist Intelligence Unit і редактор рейтингу Джеймс Уотсон, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

Найвищі бали отримали міста скандинавських країн, а країни Східної Європи демонструють набагато нижчі показники.

Головним чином, це обумовлено більш низьким рівнем ВВП на душу населення, а також браком уваги до питань охорони навколишнього середовища в комуністичну епоху.

Ця тенденція знаходить своє відображення, зокрема, у високому рівні енергоспоживання в будівлях і застарілої інфраструктури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ