"Київенерго" розрахувалось за газ, використаний у листопаді


АК "Київенерго" переказала ДК "Газ України" 170 мільйонів гривень за газ для виробництва електричної енергії, використаний у листопаді цього року.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін, повідомляє прес-служба компанії.

"Як і планували раніше, розрахунки за листопад здійснені у повному обсязі. При цьому ми на 5 мільйонів гривень погасили заборгованість минулих періодів", - сказав Уткін.

Водночас, за його словами, ситуація зі сплатою за паливо для отримання теплової енергії залишається складною.

""Київенерго" не має змоги у повному обсязі розраховуватися за паливо. Адже всіх коштів, отриманих від споживачів, не вистачить навіть на сплату палива, не враховуючи інші обов'язкові витрати: податки, зарплати, ремонти", - сказав Уткін.

Він відзначив, що головна причина такого стану в тому, що на відміну від електричної енергії, тариф якої формується НКРЕ та є економічно обґрунтованим, тариф на теплову енергію в Києві "затверджується міською владою та не має економічного обґрунтування".

"Як відомо, КМДА тривалий час не компенсує компанії витрати на виробництво тепла, борг столичного бюджету перед "Київенерго" сягнув вже 1,3 мільярда гривень", - додав Уткін.

За інформацією "Київенерго", доходи компанії за виробництво теплової енергії не покривають її витрат на придбання палива.

Як повідомлялося, збиток "Київенерго" від основної діяльності за 9 місяців 2009 року склав 945 мільйонів 629 тисяч гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ