БЮТ: Мер Києва поряд з чиновниками скорочує митців


Днями деякі муніципальні театри столиці отримали листи від Головного управління культури та мистецтв КМДА з наказом про скорочення штату.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба БЮТ.

Так, за його словами, у Муніципальному театрі "Київ", відповідно до наказу, під скорочення потрапили 23 штатних працівники. З проханням захистити його співробітників від свавілля столичної влади обурений колектив театру "Київ" звернувся до постійної комісії Київради з питань культури та туризму.

"Решта муніципальних театрів поки що не наважились винести сміття з хати, проте зрозуміло, що аналогічний наказ про скорочення чисельності працівників чекає й на них", - сказав Бригінець.

Він припустив, що ймовірно, так столичний мер трактує звернення Кабміну до органів місцевої влади з ініціативою скоротити штати чиновників.

"Звісно, скоротити працівників театрів - набагато простіше, ніж скорочувати 36 головних управлінь КМДА. Проте уряд однозначно мав на увазі "не зовсім те", - сказав Бригінець.

Депутати фракції БЮТ  звертаються до мера Леоніда Черновецького з вимогою "припинити знищувати культурну галузь столиці, яка й без того знаходиться у більш ніж жалюгідному стані".

Як відомо, на останній сесії 27 листопада Київрада на виконання рішення Кабміну скоротила чисельність штату Київської міської адміністрації на 439 осіб, або на 17,8%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ