Київ може потонути у смітті через забаганки Черновецького?



Фото zabudivnyk.org.ua
Фракція БЮТ у Київраді побоюється, що столиця потоне у смітті через прагнення мера Леоніда Черновецького передати повноваження з вивезення сміття від ЖЕКів до КП "Київкомунсервіс".

Відповідну пропозицію КМДА обговорювали депутати на засіданні постійної комісії Київради з питань ЖКГ, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами члена комісії Владислава Ярцева, нині схема вивозу сміття у столиці проста: у ЖЕКів є договори з субпідрядниками, які й вивозять сміття з-під будинків, мешканці сплачують ЖЕКу, ЖЕК - субпідряднику.

"Проте Черновецький хоче все перекроїти під себе. Централізація вивезення сміття, звісно ж, ініціатива хороша. Але чим обертається концентрація повноважень у руках  Черновецького, всі ми прекрасно бачимо на прикладі виконання програми "Ліфти", "Зелені насадження" тощо. Щонайменше, знайти відповідальних за вивезення сміття стане практично неможливо", - сказав депутат.

Ярцев додав, що зобов'язання користуватися послугами КП "Київкомунсервіс" приватним підприємствам, які наразі мають право самостійно вирішувати, з ким працювати по вивезенню сміття, з юридичної точки зору - неправомірне.

Бютівець упевнений, що справжня причина нової ініціативи оточення Черновецького полягає у "продовженні відбирання повноважень районних рад Києва й концентрації їх у своїх руках".

У тому, що монополізація ринку вивозу побутового сміття створить нові незручності для киян переконаний і інший член комісії з питань ЖКГ  Леонід Ємець. 

На переконання депутата, саме районне керівництво має визначати перевізників сміття і відповідати за якість їх роботи. 

"У разі незадовільної роботи таких підприємств киянин не зможе як раніше пожалітися до свого місцевого ЖЕКу чи районному керівництву, адже і визначення перевізника і укладання з ним договору буде відбуватися на центральному рівні", - заявив Ємець. 

Крім того, за його словами, створення нового столичного монополіста призведе до вже знайомої ситуації торгу компанії з містом.

"Енергогенеруючі компанії, користуючись своїм монопольним становищем, вже неодноразово виторговував у міста підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому Київ, при утворенні нового КП, ризикує знову опинитися у сміттєвій блокаді", - сказав депутат.  

Як відомо, Головне управління комунального господарства КМДА має намір внести істотні зміниу правила вивозу твердих побутових відходів у столиці.

Згідно з проектом рішення, право виступати замовником вивозу сміття з мікрорайонів перейде від райадміністрацій до КП "Київкомунсервіс".  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ