Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4b1d18f270c22/
Українська правда
Київ

Київ доручив районам облаштувати майданчики для собак

07.12.2009  16:02

Київська влада доручила райадміністраціям пришвидшити визначення місць для облаштування зон для вигулу собак в парках та скверах загального призначення.

Про це заявила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, повідомляє прес-служба мерії.

За її словами, на даний час в Києві зареєстровано близько 100 тисяч домашніх собак, з яких 10 тисяч визнані як собаки потенційно небезпечних порід.

"Тільки 1 286 собак потенційно небезпечних порід пройшли відповідні тести, які підтвердили, що ці тварини соціально безпечні і контрольовані власниками. Крім того, близько 30-40% домашніх тварин, які проживають в Києві, не зареєстровані", - сказала Кільчицька.

Вона відзначила, що через те, що вмісті немає необхідно кількості зон для вигулу тварин, виникають конфліктні ситуації між власниками тварин та громадянами, які не хочуть стикатись з тваринами, погіршується санітарно-епідеміологічний стан міста та виникає потенційна небезпека для мешканців та гостей міста.

Тому, за словами Кільчицької, районні адміністрації повинні забезпечити знаками, які забороняють вигул тварин, парки та сквери, що мають особливий статус.

Райони також мають визначити місця під створення майданчиків для дресирування собак, забезпечити облаштування місць для вигулу тварин на прибудинкових територіях.

Крім того, райадміністрації повинні внести в програму з благоустрою міста питання облаштування місць та зон для вигулу собак та внести перелік цих робіт в плани весняного двомісячника з благоустрою міста в 2010 році.

Як повідомлялося раніше, у Києві катастрофічно не вистачає зон для вигулу тварин - на одне таке місце припадає 800 собак.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.