У столиці створять 2 міні-притулки для тварин


У Києві планують створити два "пілотних" пункти стерилізації та утримування бездомних тварин (міні-притулки) - у Святошинському і Дарницькому районах. 

З цією метою адміністрації районів виділяють дві ділянки – на проспекті Перемоги, 150 та на вулиці Тепловозній, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

За словами радника мера Києва з питань охорони навколишнього природного середовища і тваринного світу Світлани Берзіної, перед цим будуть створені робочі комісії за участю Головного фінуправління КМДА, які визначать обсяг робіт і попередній кошторис для створення перших комунальних міні-притулків. 

Спочатку планувалося, що подібні міні-притулки будуть створені в кожному з 10 районів столиці, але нині ділянки для притулків готові виділити лише два райони. 

Водночас, інші райони допоможуть у будівництво "пілотних" міні-притулків, уклавши договори про спільне фінансування проектів. 

"У будь-якому разі, побудувати 10 притулків в 10 районах міста за один рік - це утопія. Ми відпрацюємо схему роботи на цих міні-притулках, після чого врахуємо цей досвід при створенні нових", - відзначила Берзіна. 

Вона додала, що практики створення подібних пунктів стерилізації та утримування тварин в Києві немає, але європейські міста поділилися досвідом. Зокрема, регламентами з управління притулками та проектною документацією..

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ